Bli återförsäljare för Maison Berger

Maison Berger ett företag med historia

Maison Berger är ett företag som är mycket seriösa och som hela tiden utvecklar nya produkter och kollektioner. Man patenterar många av produkterna och lägger stor vikt vid miljö och ren luft. Kvalitet är ledord. Trots detta lyckas man hålla priserna på en bra nivå och det beror på att man har hållit på i 122 år och allt tillverkas i Normandie, Frankrike.

Man använder sig hela tiden av oberoende laboratorium för att med säkerhet kunna uttala sig om produkterna.

Det tar 18 månader att utveckla en ny doftlampa och 9 månader att ta fram en ny doft.

Doftlampan renar luften från allt som luktar illa genom att molekylerna i luften slås sönder mot brännarens yta. Den tar bort bakterie, pollen, mögel, matos med mera och det finns 7 patent på detta så det är ingenting som man bara hittat på.

Krav på återförsäljare

För att bli återförsäljare för Maison Berger krävs det egentligen inte så mycket mer än att man respekterar varumärket. Vi försöker att inte ha så många ÅF på varje ort utan de som jobbar aktivt med Maison Berger ska få göra det relativt ensamma. Det beror på hur stor orten är.

Så här går det till

När man beställer produkter gör man det med direktleveranser från Frankrike. Första ordern vill vi att man beställer för minst 1000 Euro för att komma igång med ett sortiment som visar att man jobbar aktivt med varumärket. Vi har märkt att de återförsäljare som bara beställer någon enstaka doftlampa och några dofter inte lyckas så bra. Det blir inte så mycket försäljning, varumärket märks inte och kunderna idag är medvetna om vad som finns för de följer sociala medier och kollar vår hemsida samt att de vet vad de är ute efter. Det här varumärket kräver att man visar hur det fungerar samt att man pratar om funktionen och dess historia. Därför kan man inte jämföra Doftlampan med att till exempel sälja några ljusstakar från flera olika leverantörer. Det är en unik produkt och mycket unikt företag som verkligen brinner för sin verksamhet.

När man beställer första gången så får ni med massor med marknadsmaterial. Ni får Demo doftlampa, demodofter som ni kan ha igång i butiken. Speglar för att lägga under doftlamporna, upphöjningsmaterial, broschyrer, stora posters, alla doftprover som finns, material för att snyggt kunna presentera produkterna. Det finns även display möbler som man kan köpa kostnadsneutralt. Det innebär att ni betalar halva priset för möbeln men får dofter som motsvarar det ni betalat när de är sålda. Man tjänar till och med några hundralappar på att köpa en möbel. Man har visat genom undersökningar att om man har varumärkets displaymöbler så säljer man 40 % mer.

Därefter är minsta ordervärde 450 Euro med en fraktkostnad på 50 E. 850 Euro är fraktfri gräns. Leveranstiden är ca 2-3 veckor beroende på säsong.

Kompletteringslager i Borås

Vi har även ett kompletteringslager i Borås där vi inte har några gränser utan vill man komplettera mellan leveranserna med någon doftlampa, doftljus, doftpinnar med mera så är det inga problem. Vi har inte ett stort lager men lite av de flesta produkterna. Det kan ju vara så att en kund vill köpa någon modell eller doft som ni inte valt att ta hem, då är det bara att beställa den direkt från oss så kan ni ha bra service till kunden. Detta är ingenting vi tjänar pengar på utan en ren service för att öka er flexibilitet. Frakt debiteras enligt faktisk kostnad.

Hur beställer man?

När man beställer gör man det på vår hemsida genom det login som är skickat. Det går även bra att ringa eller maila. Om ni vill beställa direkt från vårt kompletteringslager är det bättre om ni ringer eller mailar eftersom vi inte kan garantera att produkterna finns på lager.

När man beställer från Frankrike har man 30 dagar netto vilket i praktiken blir ca 21 dagar. Det beror på att fakturan skickas när produkterna lämnar lagret och det tar ca 1 vecka att frakta produkterna.

Maison Berger är mycket noggranna med att man kollar leveransen direkt vid mottagande så att det inte är några fraktskador. Om man inte anmäler skadan direkt, det vill säga det man kan se på utsidan så blir det svårt att få ersättning. När det gäller reklamationer på produkter har vi bara haft ett fåtal ärenden på 3 år. Meddela bara så brukar det aldrig vara några problem att lösa.

Nya kollektioner

Maison Berger kommer med nya kollektioner 4 gånger per år vid varje nytt kvartal. Man brukar lansera ca 10 – 12 kollektioner per år och lika många nya dofter. Det innebär också att man ibland även måste ta bort produkter från sortimentet så ibland tvingas vi acceptera att någon produkt vi säljer bra på svenska marknaden försvinner. Det ser till hela världen och många av kollektionerna är limited edition så de producerar kollektionen en gång och när den är slut produceras inga fler. Det gör sortimentet levande och intressant både för oss och för kunderna. Man hinner inte tröttna.

Välkommen!

Tack för att du vill bli återförsäljare och vi hoppas att denna information gör det lättare att förstå hur Maison Berger Paris och Vi jobbar. Vi jobbar väldigt nära våra kunder och tillsammans blir det ett bra resultat.

Tillbaka till anmälningsformuläret