Om Maison Berger

Om Maison Berger Paris

Maison Berger Paris är ett välkänt historiskt franskt företag som startade 1898 av en man som hette Maurice Berger. Han utvecklade en katalytisk lampa vars syfte var att rena luften i sjukhusmiljö från farliga bakterier och illa luktande molekyler. Han utvecklade och tog patent på brännaren och den katalytiska process som renar luften till 68 %. Det är brännaren som är hjärtat i produkten. Ytterkanten på brännaren blir 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylernas tidningar så det blir atomer igen. Då försvinner allt som luktar illa. Man kan till exempel steka bacon utan att ha kvar bacon os i huset. Andra typiska lukter som försvinner är övrigt matos, rök, pollen, kvarglömda sopor, m.m.

Historiska användare av Maison Berger

På 30-talet utvecklade Maurice Berger brännaren så att temperaturen i mitten på brännaren enbart uppnår 200 grader och därmed kunde man tillsätta doft så att den kunde spridas utan att förstöras. Sedan första patentet har Maison Berger utvecklat och tagit 7 nya patent på brännaren. Det senaste patentet togs i december 2018. Lite kuriosa är att Coco Chanel var storrökare och använde Doftlampan i sin ateljé för att ta bort röklukten från textilierna. En annan känd person som alltid använde Doftlampan var Picasso. En katalytisk Doftlampa har 3 funktioner. Precis som ett Kinderägg. Det är snygg design, det är ren luft och det är bästa tänkbara doft.

Maison Berger på alla kontinenter

Maison Berger Paris är idag ett stort bolag som går mot en omsättning på en miljard. Man finns representerade på alla kontinenter. Man säljer mer än 5 miljoner liter doft och 800 000 lampor per år. De vätskor som används i lamporna består till 90 % renaste alkoholen och resterande av osmotiskt vatten samt några droppar koncentrerad parfym. Doftlampan renar luften från bakterier, molekyler och allt som luktar illa. Det finns ingenting med produkten som förorenar luften.

Ett företag i ständig utveckling

Maison Berger är ett företag i ständig utveckling. För några år sedan jobbade man bara. med doftlamporna. Idag har man det mesta inom rumsdoft. Ni hittar ett stort sortiment av diffusor / doftpinnar, Exklusiva bildofter, Aroma Kollektion, Art kollektion, Doftljus och det senaste tillskottet är de Elektriska Mist Diffusor.

Anti odör – molekylen som lurar luktsinnet

Maison Berger har även utvecklat och patenterat ett antiodör sortiment. Det är en molekyl som tillsammans med en specifik doft hindrar oss från att känna lukten av specifika saker. De produkterna renar inte luften utan man uppfattar inte lukten. Det är lukter från badrum, kök, tobak och djur. Anti odör finns som doppingar, doftljus och i bildoft.

Art Collection från erkända konstnärer

Art Collection är unika doftlampor som är handgjorda och designade av mycket erkända konstnärer. De är mycket större, tillverkas i ca 200 exemplar och fungerar även som samlarobjekt. Materialen är exklusiva som kristall och ädla metaller.

Nya produkter

Maison Berger lanserar nya kollektioner 4 gånger per år. Vilket innebär att det alltid finns nyheter för kunderna. Sortimentet blir aldrig gammalt. När det gäller doftlamporna finns det alltid ett 50-tal modeller blandat med presentförpackning där det även följer med en doft. Det finns nästan en oändlig mängd dofter att välja mellan till lamporna och övriga produkter. När det gäller kvalitet jobbar man alltid med de bästa materialen, Man samarbetar med olika kända konstnärer och designer för att utveckla nya produkter.

Det tar 18 månader att utveckla en ny doftlampa och dofterna tar 9 månader att ta fram. Allt tillverkas i Frankrike i Normandie där fabriken ligger. Dofterna utvecklas tillsammans med proffsen i Grass som är världens doftmecka.

Doftlampor i olika miljöer

Maison Berger Paris doftlampor är perfekta att använda till mängd olika verksamheter andra än till bara hemmet. De kan användas på förskolor för att minska sjukfrånvaro, äldreboenden, hotell m.m Alla ställen där man vill rena luften eller sprida en fantastisk doft. Numer har det blivit väldigt populärt att doftsätta sina verksamheter. Man sätter sitt signum på sin verksamhet med doft. Alla vet idag att doftminnet är väldigt starkt. Genom att bara känna en doft kommer man ihåg många minnen och platser. Prisläget på produkterna är mycket bra. Trots att Maison Berger har patenten och bästa kvaliteten på marknaden lyckas man hålla en mycket bra prisnivå. Anledningen är att man varit verksam i så många år och har know how samt sina fabriker sedan länge.

Man blir sällan besviken på produkter som kommer från Maison Berger Paris. Så tveka inte att testa.